واقعیت های جالب درباره زندگی فروید

معرفی کوتاه فروید

دکتر زیگموند فروید در سال ۱۸۵۶ در فرایبورگ آلمان متولد شد. او در ۲۳ سپتامبر سال ۱۹۳۹ در ۸۳ سالگی در لندن و پس از تزریق مقدار زیادی مرفین توسط پزشک‌اش از دنیا رفت. نظریه رادیکال او درباره کارکرد ذهن انسان چهره روانشناسی را به کلی تغییر داد و تاکنون نیز مباحثات پیرامون نظریه او همچنان وجود دارد. پس از گذشت ۷۵ سال از مرگ فروید، چند واقعیت درباره زندگی فروید را مرور می‌کنیم.

فروید

واقعیت های جالب درباره زندگی فروید

۱- مرگ فروید نوعی خودکشی بود

در تابستان سال ۱۹۳۹ فروید از درد شدید ناشی از سرطان دهان رنج می‌برد و سرطان او در این مرحله قابل جراحی نبود. او در ۲۱ سپتامبر ۱۹۳۹ (دو روز قبل از مرگش) درحالی که درد شدیدی داشت، دست دکتر مکس شور را گرفت و به او قولش را یادآور شد. دکتر شور به فروید قول داده بود که اگر بیماری او به جایی برسد که مرگ او حتمی باشد، نخواهد گذاشت که او درد عذاب آور را تحمل کند. دکتر شور پس از جلب نظر آنا فروید دختر زیگموند فروید، در روز ۲۳ سپتامبر اولین دوز مرفین را به فروید تزریق کرد. پس از این تزریق که بسیار بیش از حد معمول بود، فروید به کما رفت و دیگر بیدار نشد.

۲- سیگار کشیدن پی در پی او سبب ۳۰ عمل جراحی بر روی سرطان دهان او شد

پس از اینکه فروید اولین سیگارش را در ۲۰ سالگی کشید، اعتیاد شدیدی به سیگار پیدا کرد. برنامه روزانه او اینگونه بود که هر روز در وسط راه در یک تنباکو فروشی توقف می‌کرد و پس از انتخاب نوع مناسب آن، ۲۰ تای آن‌ها را تا پایان روز می‌کشید. علیرغم هشدار پزشکان درباره پیامدهای مصرف سیگار زیاد، فروید عقیده داشت که اینکار بازدهی و خلاقیت او را افزایش می‌دهد. بعد از اینکه در سال ۱۹۲۳ مشخص شد او به سرطان دهان مبتلا است، پزشکان بخش بزرگی از فک او را برداشتند. علیرغم اینکه او در طول ۱۶ سال بعدی زندگی‌اش ۳۳ بار دیگر تحت عمل جراحی قرار گرفت اما سیگار را هرگز ترک نکرد.

۳- فروید در سال ۱۹۲۵ یک پیشنهاد ۱۰۰ هزار دلاری از هالیوود را رد کرد

در سال ۱۹۲۵ که شهرت فروید عالم گیر شده بود، ساموئل گلدواین کارگردان مشهور، یک پیشنهاد ۱۰۰ هزار دلاری به فروید داد تا در فیلمی با نام “داستان‌های بزرگ عشق در تاریخ” بازی کند یا در نگارش فیلمنامه آن همکاری کند. این کارگردان به فروید لقب “بزرگترین متخصص عشق دنیا” را داده بود. اما فروید این پیشنهاد وسوسه‌انگیز را رد کرد، چرا که یک سال قبل از آن، یک شرکت انتشاراتی در شیگاگو مبلغ ۲۵ هزار دلار دریافت کرده بود تا دو جنایتکار معروف را روانکاوی کند.

۴- کتاب تعبیر رویای فروید در ابتدا با شکست مالی مواجه شد

کتاب تعبیر رویا یکی از سرنوشت‌سازترین کتاب‌های نوشته شده به دست بشر بود. این کتاب معروف‌ترین کتاب فروید محسوب می‌شود. وقتی تعبیر رویا در سال ۱۸۹۹ منتشر شد تنها ۳۵۱ نسخه از آن در طول ۶ سال به فروش رفت و چاپ دوم آن تا سال ۱۹۰۹ منتشر نشد.

فروید

۵- تخت مشهور فروید را یکی از بیمارانش به او هدیه داد

فروید تا قبل از اینکه تداعی آزاد را ابداع کند از هیپنوتیزم استفاده می‌کرد. او دریافت که اگر بیماران دراز بکشند راحت‌تر می‌توانند حرف‌های خود را بگویند. برای این منظور از یک تخت که بر روی آن یک قالیچه ایرانی انداخته شده بود استفاده می‌کرد. این تخت را یکی از بیماران فروید به او هدیه داده بود.

فروید

۶- چهار خواهر فروید در اردوگاه نازی‌ها مردند

نازی‌ها فروید را یکی از بزرگترین دشمنان خود می‌دانستند. کتاب‌های فروید در سال ۱۹۳۳ توسط نازی‌ها به آتش کشیده شد و این عبارت از فروید جاودانه شد: اگر در قرون وسطی بودیم آن‌ها مرا به آتش می‌کشیدند، اما در این دوره و زمانه به سوازندن کتاب‌هایم بسنده می‌کنند، این پیشرفت خوبی است! فروید درست یک هفته بعد از شروع جنگ جهانی دوم در لندن از دنیا رفت. اما چهار خواهر او نتوانستند از اتریش خارج شوند و سرانجام در اردوگاه‌های نازی‌ها مردند.

۷- دزدها سعی در فروش خاکستر فروید داشتند

پس از اینکه فروید مرد، خاکستر او در یک گلدان متعلق به یونان باستان ریخته شد. وقتی همسر فروید یعنی مارتا برنایس در سال ۱۹۵۱ از دنیا رفت خاکستر فروید تحت مراقبت یک مرکز جسد سوزی قرار گرفت. در ژانویه سال ۲۰۱۴ پلیس لندن ادعا کرد که دزدان قصد داشتند خاکستر فروید را بدزدند. اگر چه این دزدی ناموفق بود اما قسمتی از گلدان ۲۳۰۰ ساله که خاکستر فروید در آن قرار داشت شکسته بود.

1 پاسخ
  1. رامین
    رامین گفته:

    سالهاپیش کتاب کوچکی ازفروید دریک کتابخانه دیدم که علت دشمنی میان داماد ومادرزن راازدیدگاه روانشناسی بیان کرده بود این کتاب چند صفحه ای درسال ۱۳۵۲خورشیدی ترجمه شده بود ایا مقدور هست که ان کتاب را ایمیل نید یا درفیس بوک بگذارید ؟سپاس از مطالب شما

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *