۷ پژوهش درباره عشق که هر عاشقی باید بخواند

۷ پژوهش درباره عشق که هر عاشقی باید بخواند

در این مطلب نتایج ۷ پژوهش جدید درباره عشق خلاصه شده است. روانشناسان با انجام این پژوهش‌ها قصد روشن ساختن برخی افسانه‌ها و افکار غلط درباره عشق را دارند.

۱- عاشق شدن در یک پنجم ثانیه اتفاق می‌افتد

وقتی شما به یک فرد خاص نگاه می‌کنید، در یک پنجم ثانیه مواد شیمیایی که احساس سرخوشی را ایجاد می‌کنند در مغز شما منتشر می‌شوند و بر مغز شما تأثیر می‌گذارند. مطالعاتی که در آن تصویر مغز بررسی می‌شود نشان می‌دهد که ۱۲ بخش مغز در حس عاشق شدن درگیر می‌شوند. وقتی شما در حال رویاپردازی درباره فرد محبوب‌تان هستید در این قسمت‌های مغز ناقل‌های عصبی (نوعی مواد شیمیایی) همچون دوپامین و اکسی توسین آزاد شده و احساس لذت ایجاد می‌کنند. تغییراتی که در مغز به دلیل عشق روی می‌دهند همانند تأثیرات مصرف مقداری کوکائین است!

عشق

۲- نقشه مغزی عشق ترسیم شده است

مطالعه‌ای که پیرامون عشق و میل شهوانی انجام شده است نشان می‌دهد که بین این دو مشابهت‌های قابل ملاحضه و نیز برخی تفاوت‌ها وجود دارد. در این پژوهش مشخص شد که برخی مسیرهای مغزی در هر دو این موارد نقش مشابهی دارند. این مناطق بخش‌هایی از مغز هستند که در هیجان‌ها، انگیزش و تفکر سطح بالا (همانند تفکر خلاق یا تفکر انتقادی) نیز نقش دارند. البته با وجود اینکه بیشتر بخش‌های مغزی درگیر در این دو فرایند مشابه هستند اما در عشق بخش‌های دیگری نیز درگیر می‌شود که نشان دهنده این حقیقت است که عشق چیزی فراتر از میل شهوانی است.

۳- زوج‌ها بعد از ۲۵ سال زندگی مشترک از نظر ظاهر شبیه هم می‌شوند

نتایج یک پژوهش نشان داد که زوج‌هایی که ۲۵ سال با همدیگر زندگی می‌کنند به دلیل اینکه واکنش‌های چهره‌ای مشابهی نشان می‌دهند (همانند غم یا شادی) شبیه هم می‌شوند. این واکنش‌های صورت می‌تواند به دلیل رژیم غذایی، محیط جغرافیایی یا شخصیت مشابه پدید آید اما دلیل اصلی آن همدلی و نزدیک شدن خصوصیات آن‌ها به یکدیگر است.

۴- چیزهایی که عشق را نابود می‌کنند

جان گاتمن در طول چهل سال روابط زوجین را مورد بررسی قرار داد. او برخی زوج‌ها را به مدت ۱۰ سال مورد بررسی قرار داد و انواع آزمون‌های روانی را بر روی آن‌ها انجام داد تا ببیند چه رفتارهایی خوشبختی را در آینده پیش‌بینی می‌کنند. او دریافت که این چهار چیز عشق را نابود می‌کنند: انتقاد پیاپی، تحقیر کردن و سرزنش‌های پیاپی، دفاعی بودن و نپذیرفتن هیچگونه انتقاد، و در نهایت صحبت کردن در زمانی که کار از کار گذشته است (برای مطالعه بیشتر درباره پژوهش‌های گاتمن اینجا را ببینید).

۵- ازدواج‌های امروزی به خودشکوفایی افراد ضربه می‌زنند

بر طبق پژوهشی جدید ازدواج‌های امروزی با ازدواج‌های سنتی متفاوت شده‌اند. بسیاری از افراد عقیده دارند که ازدواج باید راهی به سوی خود شکوفایی باشد و برای آنها رضایت خاطر به همراه داشته باشد. اما ازدواج‌های امروزی این نیازها را تأمین نمی‌کنند چرا که زوجین زمان و تلاش کافی را برای یکدیگر صرف نمی‌کنند. الی فینکل روانشناس و مجری این پژوهش می‌گوید:

اگر می‌خواهید ازدواج‌تان شما را در مسیر خودشکوفایی و رشد قرار دهد، بسیار حیاتی است که زمان و تلاش زیادی را صرف ازدواج و عشق‌تان بکنید. در غیر این صورت باید توقع‌تان از ازدواج خود را پایین بیاورید.

عشق

۶- یک تمرین ساده برای حفظ عشق

اگر شما در روابط خودتان کمی مشکل دارید، نیاز نیست که سریعا نزد یک روانشناس بروید. نتایج یک پژوهش جدید که ۳ سال به طول انجامیده نشان داد که دیدن فیلم‌هایی درباره روابط همسری و سپس گفتگو درباره آن‌ها می‌تواند میزان طلاق را به طرز چشمگیری کاهش دهد. دکتر رونالد روگ مدیر این پژوهش می‌گوید:

بسیاری از زنان و شوهران می‌دانند که برای داشتن یک رابطه خوب باید چه کار کرد و همیشه لازم نیست مهارت‌هایی را به آن‌ها یاد دهید. فقط کافی است آن‌ها بدانند که رفتارشان چگونه است و سپس این مهارت‌ها در آن‌ها فعال می‌شود و این کار با دیدن برخی فیلم‌ها به بهترین نحو انجام می‌گیرد.

۷- کارهای کوچک ارزشمندتر از برخی کارهای بزرگ هستند

در جهان مادی امروز، برخی‌ها همه چیز را با پول می‌سنجند. اما نتایج یک پژوهش جدید در انگلستان نشان داد که برخی کارهای کوچک تأثیر بسیار بیشتری دارند. برای مثال دادن یک فنجان چایی به همسرتان وقتی که او خسته است، یا گفتن اینکه “امروز خیلی زیبا شدی” ارزشمندتر از خرید یک هدیه گرانبهاست. همچنین یکی از بهترین هدیه‌ها دادن وقت به عشق‌تان است. یعنی اینکه یک روز کامل یا یک نیم روز را به او هدیه دهید و کارهایی که او دوست دارد را انجام دهید.

2 پاسخ
  1. علی
    علی گفته:

    اگر منبع بزنید بهتره تا بتونیم براساس منابع و تحقیقات این موارد رو ارزیابی و موثق بدونیم ممنون

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *