ساختار مقاله علمی

ساختار مقاله علمی

ساختار مقاله علمی در بسیاری از رشته‌ها مشابه هم است. “ژورنال دواسکاوانز” اولین مجله علمی دنیا بود که در سال ۱۶۶۵ میلادی در فرانسه چاپ گردید و بیشتر به علوم زیستی و آزمایشگاهی می‌پرداخت.

مقالات خود را نیتیو (Native) ترجمه کنید

پس از این اتفاق بزرگ و در قرن‌های بعد سرعت تولید علم رشد چشمگیری یافت و تعداد مجلات بسیار زیاد شد. در اواسط قرن نوزدهم میلادی و اوایل قرن بیستم کم کم بحث روش شناسی مقالات مطرح شد و به تدریج سردبیران مجلات از نویسندگان خواستند تا آثار خود را در قالب سازمان یافته تری بنویسند. هم اکنون بیشتر مجلات در بخش “برای نویسندگان” از پژوهشگران می‌خواهند که مقالات خود را در فرمتی که آن‌ها تنظیم کرده‌اند بنویسند.

قبل از توضیح ساختار یک مقاله شما باید با انواع مقاله علمی آشنا شوید.

انواع مقاله علمی

مقاله پژوهشی: این مقالات شامل مقالاتی هستند که حاصل فعالیت‌های پژوهشی یک پژوهشگر یا یک گروه علمی است. این نوع مقاله رایج‌ترین مقاله علمی است و بیشتر مجلات تنها مقالاتی که از نوع پژوهشی باشند را پذیرش می‌کنند.

مقاله مروری: این نوع مقالات به بررسی یک موضوع علمی می‌پردازد و بسیاری از مجلات ذکر می‌کنند که این نوع مقالات باید توسط یک فرد صاحب‌نظر در آن حیطه پژوهشی نوشته شود. برخلاف این رویه، در ایران مقالات مروری توسط بسیاری از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد نوشته می‌شود و در بیشتر همایش‌ها ارئه می‌گردند!

مقالات گزارش موردی: در این نوع از مقالات که بیشتر در علوم زیستی و  پایه مورد استفاده قرار می‌گیرد یک مورد خاص و یا یک بیماری نادر معرفی می‌گردد.

گزارش کوتاه: معمولاً اگر در طی یک پژوهش یک نتیجه مهم علمی به دست آید در قالب گزارش کوتاه ارائه می‌گردد. این نوع پژوهش در بیشتر مواقع شامل پژوهش‌های در حال انجام است.

نامه به سردبیر: نامه به سردبیر معمولاً شامل نظرات تخصصی پژوهشگران در رابطه با آخرین مقالات چاپ شده در مجله است و به نقد و بررسی آن‌ها می‌پردازد.

ساختار یک مقاله پژوهشی

با توجه به آنچه گفته شد، در اینجا هدف ما ارئه ساختار مقاله پژوهشی است که بیشترین نوع مقالات چاپ شده در مجلات است. این ساختار در اصل تقریباً مشابه است اما با توجه به رشته علمی و مجله مورد نظر ممکن است تفاوت‌های مختصری در آن‌ها دیده شود.

ساختار یک مقاله پژوهشی: عنوان، مولف یا مولفان، چکیده، کلیدواژه‌ها، مقدمه، روش، نتایج، بحث و نتیجه گیری، منابع.

مقالات علوم پزشکی نیز از ساختار تقریباً مشابهی پیروی می‌کنند و فقط بحث روش‌ها در این مقالات تحت عنوان مواد و روش‌ها آورده شده و مفصل تر است.

ساختار یک مقاله پژوهشی در علوم پزشکی: عنوان، مولف یا مولفان، چکیده، کلیدواژه‌ها، مقدمه، مواد و روش‌ها، نتایج، بحث، نتیجه گیری، تقدیر و تشکر، منابع.

در نهایت لازم به ذکر است که شما پس از تهیه مقالات خود با فرمت بالا باید به سایت مجله مورد نظر مراجعه کرده و تغییرات جزئی که هر مجله آن‌ها را درخواست می‌کند را اعمال کنید.

19 پاسخ
  1. آ.ص
    آ.ص گفته:

    ببخشید میشه بگید وقتی یک مقاله original میخوام تو pubmed نوع مقاله رو چی باید بزنم؟؟
    تو گزینه هاش نداره original…

    پاسخ
  2. حسن
    حسن گفته:

    سلام خسته نباشید من کارشناسی ارشد مواد گرایش جوشکاری سوال من اینه واقعا درس میخونم ولی حس میکنم تو رشته خودک تسلط کامل ندارم باید چه منابعی بخونم لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
  3. حسن
    حسن گفته:

    سلام کسی رو میتونید بمن معرفی کنید مشاوره واسه مقاله نوشتن کاملا تضمینی میخوام

    پاسخ
    • مدیر پژوهش
      مدیر پژوهش گفته:

      سلام خدمت شما
      با شماره های تماس همین وب سایت تماس بگیرید.

      پاسخ
  4. زهرا
    زهرا گفته:

    سلام وممنون از مطالب مفیدتون من دانشجوی دکترای تخصصی هستم یک دوره چند روزه هم کلاس مقاله نویسی رفتم اما ترس دارم از نوشتن مقاله که مفید نباشه یا دارای اشکالات زیاد باشه خواهش میکنم منو راهنمایی کنین باتشکرفراوان….

    پاسخ
    • مدیر پژوهش
      مدیر پژوهش گفته:

      با سلام خدمت شما دوست گرامی
      شما در واقع باید افکار منفی خود را کنترل کنید. زیرا آنچه که در نهایت افتاق خواهد افتاد در بدترین حالت مقاله ای خواهد بود که اصول نگارشی رعایت نشده است. و دارای اشکال می باشد. که این مساله نیز با پیشنهادات و ارایه راه حل ها درست خواهد شد. همچنین این لینک را نیز مطالعه بفرمایید:
      http://www.irantahgig.ir/?p=4356

      پاسخ
  5. الهام
    الهام گفته:

    سلام ممنون از مطالب بسیار خوبتون.
    من دانشجوی دوره کارشناسی مهندسی صنایع هستم و خیلی دوست دارم مقاله ای بنویسم ولی نمیدونم که باید چجوری و از کجا شروع کنم ممنون اگه منا راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • مدیر آموزش
      مدیر آموزش گفته:

      سلام میتونید در دوره های مقاله نویسی ما شرکت کنید. برای اطلاعات بیشتر با شماره ۶۶۴۳۴۶۰۰

      پاسخ
  6. حسن
    حسن گفته:

    سلام.ازمطالب خوبتون ممنون.خواهش میکنم مرادرنوشتن مقالات دینی ومذهبی راهنمایی کنیدونمونه هایی ازاین مقالات رابرام بفرستید یاراهنمایی کننیدکه ببینم.ممنون

    پاسخ
    • مدیر آموزش
      مدیر آموزش گفته:

      با سلام
      سوالتون خیلی کلی بود. سعی کنید مجلات مرتبط با رشته اتون رو پیدا کنید و مقالات اونو بخونید. برای مثال مقاله فقه و حقوق.

      پاسخ
  7. bahar
    bahar گفته:

    من چیزی از مقاله نویسی نمیدونم ترم دوم دانشگاهم ازمون مقاله خواستن میشه کمکم کنید

    پاسخ
  8. bahar
    bahar گفته:

    یا اگه مقاله ای در رابطه با روانشناسی دارین برام بفرستین استفاده کنم

    پاسخ
  9. مصطفی
    مصطفی گفته:

    من کارشناس ارشد روانشناسی هستم می تونم مقاالات زیادی در اختیارتون بزارم

    پاسخ
  10. شیوا توطنی
    شیوا توطنی گفته:

    با سلام بنده ارشد روانشناسی هستم پایان نامه خوبی نوشتم با نمره۱۷/۸۵ حالا میخوام مقاله ازش بنویسم ودر عرض دو ماه تحویل دهم برای دو نمره بعدی لطفا راهنماییم بفرمایید

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *